Qatarul respinge în prezența lui Borrell „înșelătoarele scurgeri mediatice'' privind scandalul Qatargate

  • 21 Decembrie 2022 14:34
Qatarul respinge în prezența lui Borrell „înșelătoarele scurgeri mediatice'' privind scandalul Qatargate

Ministrul de Externe al Qatarului, Mohamed bin Abderrahman, a respins în prezența înaltului reprezentant al Uniunii Europene pentru politică externă, Josep Borrell, ceea ce a descris drept "înșelătoare scurgeri mediatice" în legătură cu Qatargate, o presupusă schemă de luare de mită care afectează Qatarul, Marocul și Parlamentul European, transmite Agerpres.

"Insistăm asupra necesității de a respecta procedurile judiciare și de a nu anticipa rezultatele investigațiilor", a declarat ministrul qatarian pe contul său oficial de Twitter, în care a indicat că s-a întâlnit cu Borrell, marți, la Amman, pe marginea unei conferințe privind Irakul.

"L-am asigurat de poziția noastră, prin care respingem înșelătoarele scurgeri mediatice care implică numele Qatarului în această chestiune", a adăugat șeful diplomației din Qatar.

Și Borrell s-a referit la întâlnirea cu Abderrahman pe contul său de Twitter, afirmând că a abordat cu acesta "probleme bilaterale și provocări regionale, printre altele, inclusiv plângeri împotriva unor membri și angajați ai Parlamentului European".

"Am convenit asupra necesității ca investigațiile în curs să ofere o claritate deplină", a adăugat el.

Anterior, Qatarul a respins "categoric" în comunicate separate informațiile care îl legau de scandalul de presupusă luare de mită din PE, dar este pentru prima dată când un înalt oficial din țara arabă vorbește deschis despre această problemă.

Poliția belgiană a arestat săptămâna trecută mai multe persoane suspectate că ar fi primit mită din Qatar și Maroc, inclusiv pe europarlamentara social-democrată elenă Eva Kaili, care a fost și una dintre vicepreședinții legislativului european.

Kaili ar face parte dintr-o presupusă schemă de mită legată de Qatar și Maroc, în care ar fi implicați oameni din mediul politic grec și mai mulți europarlamentari, sindicaliști și lobbiști de diferite naționalități, dintre care unii au fost reținuți. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:12,86 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău