Qatarul pregătește o ofertă de preluare a echipei de fotbal Manchester United

  • 13 Februarie 2023 19:42
Qatarul pregătește o ofertă de preluare a echipei de fotbal Manchester United

Un grup de investitori din Qatar ar urma să facă în zilele următoare o ofertă de preluare a echipei de fotbal Manchester United, o mutare care ar consolida dorința emiratului de a deveni un jucător important în domeniul sportului mondial, au declarat pentru Bloomberg surse din apropierea acestui dosar, transmite Agerpres.

Consorțiul din Qatar se pregătește să vină cu o ofertă preliminară pentru clubul din Premier League până la finele acestei săptămâni, au precizat sursele care au dorit să își păstreze anonimatul. Qatar Investment Authority, fondul suveran de investiții din emiratul Qatar, ajută la pregătirea ofertei, alături de mai multe firme locale, au adăugat sursele.

Echipa Manchester United a devenit obiectul speculațiilor cu privire la o posibilă preluare după ce în vara anului trecut Bloomberg News a dezvăluit că proprietarii clubului, familia americană Glazer, este deschisă la ideea vânzării unei participații. Până acum miliardarul britanic Jim Ratcliffe este singurul care și-a declarat în mod public interesul pentru Manchester United și lucrează împreună cu băncile Goldman Sachs Group Inc. și JPMorgan Chase & Co. la o posibilă ofertă.

Qatar Sports Investments, o entitate separată a QIA, deține deja clubul de fotbal francez Paris Saint-Germain. Conform normelor UEFA, două echipe care au același acționar majoritar nu pot concura ambele în marile turnee, inclusiv în Cupa Campionilor.

Emirul Qatarului, șeicul Tamim bin Hamad Al Thani, este un fan al Manchester United și este puțin probabil să lase să îi scape șansa de a deține ceea ce este considerat de multă lume drept unul din cele mai importante branduri din sportul mondial.

Adam Sommerfeld, specialist în investițiile în sport la Certus Capital, a estimat că orice ofertă pentru Manchester United trebuie să depășească patru miliarde de lire (4,8 miliarde de dolari) pentru a avea succes. Aceasta ar însemna una din cele mai mari tranzacții încheiate vreodată în sectorul sportului.

În ultimul deceniu, Qatarul a cheltuit peste 200 de miliarde de dolari pentru a dezvolta infrastructura sportivă a emiratului și a găzdui Cupa Mondială. Pe lângă construirea de stadioane, Qatarul a cumpărat și active sportive. Pe lângă preluarea Paris Saint-Germain, Qatar Sports Investments are o participație la clubul portughez de fotbal SC Braga.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău