Putin va stabili miercuri obiectivele armatei ruse pentru anul viitor. Șoigu prezintă „progresul” invaziei din Ucraina

  • 20 Decembrie 2022 19:59
Putin va stabili miercuri obiectivele armatei ruse pentru anul viitor. Șoigu prezintă „progresul” invaziei din Ucraina

Putin va anunța miercuri obiectivele armatei ruse pentru 2023. Foto: Profimedia Images Președintele rus Vladimir Putin va stabili obiectivele armatei sale pentru anul 2023 în cadrul unei întâlniri cu înalți oficiali militari care va avea loc miercuri, a anunțat marți Kremlinul, în a noua lună a ofensivei Moscovei în Ucraina, relatează AFP, potrivit Agerpres.

"Vladimir Putin va avea o reuniune extinsă cu Ministerul rus al Apărării (...) Vor fi rezumate activitățile forțelor armate ruse în 2022 și vor fi definite sarcinile pentru anul viitor", a precizat Kremlinul într-un comunicat.

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, va participa la această reuniune "pentru a raporta progresul operațiunii militare speciale" în Ucraina și al livrărilor de armamente către forțele armate, a adăugat Kremlinul.

Aproximativ 15.000 de responsabili ai armatei ruse vor lua parte la acest eveniment prin videoconferință, conform sursei citate.

Această întâlnire va avea loc în contextul în care Putin a renunțat în acest an să organizeze tradiționala sa conferință de presă de final de an, care a avut loc anual începând din 2001.

Rusia, care a lansat în februarie o vastă ofensivă împotriva vecinului său ucrainean, s-a confruntat în ultimele luni cu regrese militare majore, care au determinat-o să se retragă din regiunea Harkov în nord-estul Ucrainei și din orașul Herson în sud.

Vladimir Putin a recunoscut marți că situația este "extrem de dificilă" în cele patru regiuni din sudul și estul Ucrainei a căror anexare a fost revendicată de Moscova fără a le controla pe deplin.

Anul 2022 a fost de asemenea marcat de mobilizarea a 300.000 de rezerviști ruși în armată, un proces care a fost deseori marcat de abuzuri și de erori recunoscute până la Kremlin și care a determinat mii de bărbați să se exileze în străinătate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:80 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău