Putin susține că știe cine a comandat asasinarea lui Boris Nemțov. Declarația a stârnit controverse

  • 15 Decembrie 2020 15:51
Putin susține că știe cine a comandat asasinarea lui Boris Nemțov. Declarația a stârnit controverse

Președintele rus Vladimir Putin a stârnit controverse în urmă cu câteva zile ca urmare a unor afirmații făcute despre asasinarea lui Boris Nemțov, împușcat în apropierea zidurilor Kremlinului în 2015, scrie defenseromania.ro.

Potrivit sursei citate, pe data de 10 decembrie Vladimir Putin a anunțat că e posibil ca investigația cu privire la asasinarea lui Boris Nemțov să continue cu toate că „totul este clar” deoarece au fost identificate persoanele care au săvârșit crima. Mai mult, Putin a precizat că se cunosc numele și celor care au comandat crima.

În 2017, potrivit unui material publicat atunci de Agerpres, cinci bărbați acuzați de uciderea opozantului rus Boris Nemțov au fost condamnați la pedepse cuprinse între 11 și 20 de ani de închisoare de un tribunal din Moscova, după un proces care nu a permis cu toate acestea stabilirea celui care a comandat asasinatul.

Declarația făcută în ultimele zile de Vladimir Putin a stârnit controverse în Rusia. 

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, întrebat despre afirmația făcută de Putin, a declarat că nu este în măsură să clarifice acest aspect. El le-a sugerat reporterilor că îl pot întreba direct pe Putin în conferința de presă de final de an care va avea loc pe data de 17 decembrie, potrivit agenției de presă Tass.

Boris Nemțov unul din criticii cei mai vocali ai președintelui Vladimir Putin, a fost asasinat în timp ce traversa un pod în centrul Moscovei, foarte aproape de zidurile Kremlinului. Nemțov avea 55 de ani și lucrase la un raport privind implicarea Rusiei în conflictul din Ucraina, iar asasinarea sa a trimis fiori reci în cercurile de opoziție.

Apropiați ai lui Nemțov au acuzat anturajul lui Ramzan Kadîrov, autoritarul lider cecen, și chiar pe acesta de responsabilitate pentru uciderea opozantului. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
13,85
Nori împrăștiați
Umiditate:74 %
Vint:6,69 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău