Putin susține că instructori occidentali se află deja în Ucraina și se prezintă ca mercenari, avertizând că devin ținte ale atacurilor rusești

  • 29 Mai 10:16
Putin susține că instructori occidentali se află deja în Ucraina și se prezintă ca mercenari, avertizând că devin ținte ale atacurilor rusești

Liderul rus Vladimir Putin a afirmat, marți, fără a oferi dovezi, că instructori occidentali se află deja în Ucraina, pretinzând că sunt mercenari, și a avertizat că ei vor fi în vizorul tirurilor ruse, relatează TASS, transmite News.ro.

Interceptarea comunicațiilor ucrainene a permis adesea să se audă voci în alte limbi decât ucraineana, în engleză, franceză și poloneză, a spus Putin într-o conferință de presă susținută în Uzbekistan, la care face referire sursa. "Știm că sunt acolo, așa-numiții mercenari", a afirmat Putin. 

Instructorii occidentali, sub masca mercenarilor, aduc servicii militare în Ucraina, dar suferă pierderi. "Le este din ce în ce mai greu să ascundă aceste pierderi", a spus Putin.

El susține că loviturile ucrainene pe teritoriul rusesc cu ajutorul armelor furnizate de Occident sunt posibile doar cu ajutorul specialiștilor occidentali, ceea ce îi face ținte legitime pentru Rusia. "Militarii occidentali, dacă vor fi prezenți în Ucraina, se vor afla și în zona de țintire a forțelor armate ruse. Vom face în continuare ceea ce considerăm necesar. Indiferent de cine se află pe teritoriul ucrainean", a subliniat liderul de la Kremlin.

În ianuarie, Moscova a afirmat că a ucis aproximativ șaizeci de combatanți străini în solda Franței în bombardarea unei clădiri din Harkov, reamintește Le Monde.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal
Meteo Chișinău
30,24
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:3,6 m/s
Mon
22
Tue
21
Wed
21
Thu
23
Fri
23
Arhivă Radio Chișinău