Putin spune că Rusia i-a identificat pe cei doi suspecți în cazul Skripal

  • 12 Septembrie 2018 11:15
Putin spune că Rusia i-a identificat pe cei doi suspecți în cazul Skripal

Rusia le-a identificat pe cele două persoane suspectate de Londra că i-au otrăvit cu un agent neurotoxic pe fostul spion rus Serghei Skripal și pe fiica acestuia, Iulia, în Anglia, a anunțat miercuri președintele rus Vladimir Putin, care a dat însă asigurări că este vorba de ''civili'', și nu de agenți ai serviciului militar de informații, așa cum susțin autoritățile britanice, relatează AFP.

„Știm despre cine este vorba, i-am găsit. Dar sperăm că vor ieși ei înșiși la lumină pentru a spune cine sunt", a declarat Putin la un forum economic la Vladivostok, în Extremul Orient rus.

"Sunt civili, bineînțeles", a adăugat el. "Vă asigur că nu există nimic criminal" în legătură cu ei, mai spus liderul de la Kremlin.

Conform Londrei, atacul a fost comis de doi "ofițeri" ai GRU (serviciul secret al armatei ruse), identificați de poliția britanică drept cetățenii ruși Aleksandr Petrov și Ruslan Boșirov, două nume despre care poliția crede totuși că sunt nume de împrumut. Ei fac obiectul unui mandat de arestare emis de autoritățile britanice.

Încă de la început, Marea Britanie acuză Moscova că se află la originea acestui atac, care a declanșat o gravă criză diplomatică între Kremlin și Occident.

Serghei Skripal și fiica sa, Iulia, au supraviețuit atacului, la fel și polițistul contaminat după ce le-a acordat ajutor.

Sursa: AGERPRES

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău