Putin s-a deplasat la amplele exerciții militare din Extremul Orient rus, la care participă și China

  • 06 Septembrie 2022 14:05
Putin s-a deplasat la amplele exerciții militare din Extremul Orient rus, la care participă și China

Președintele rus Vladimir Putin s-a deplasat marți la manevrele militare de mare anvergură la care participă mai multe țări aliate, printre care și China, în Extremul Orient rus, a transmis purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de agențiile ruse de presă, potrivit AFP.

Putin a ajuns la terenul de antrenament militar de la Serghievski, unul din locurile acestor exerciții, numite Vostok-2022 (Orient-2022), a spus Peskov.

Manevrele ar urma să dureze până la 7 septembrie și survin în contextul în care Moscova desfășoară din februarie o ofensivă masivă în Ucraina.

"Este în desfășurare o reuniune cu ușile închise" cu ministrul Apărării, Serghei Șoigu, și șeful Statului Major, Valeri Gherasimov, a precizat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, adăugând că Putin "va asista la faza finala a exercițiilor" după această reuniune.

Exercițiile Vostok-2022 au început joia trecută prin manevre cu avioane de luptă, deplasări de unități de luptă antiaeriene și simulări de deminare în Marea Japoniei, conform Ministerului rus al Apărării.

Conform Moscovei, peste 5.000 de piese de armament și de echipamente militare, dintre care 140 de aeronave și 60 de nave de război și de sprijin, și 50.000 de militari sunt mobilizați în cadrul acestor exerciții.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
10,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,6 m/s
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău