Putin: Rusia va răspunde în forță la orice noi atacuri ucrainene

  • 10 Octombrie 2022 13:40
Putin: Rusia va răspunde în forță la orice noi atacuri ucrainene

Președintele rus, Vladimir Putin, a declarat, luni, că Ucraina a comis "atacuri teroriste" împotriva Rusiei și a promis un "răspuns aspru" din partea Moscovei, transmite REUTERS, citat de Rador.

În cadrul unor declarații televizate, Putin a precizat că Moscova a lansat, luni, atacuri cu rachete de rază lungă asupra infrastructurii de energie, militare și de comunicații a Ucrainei, ca retorsiune pentru un atac de la sfârșitul săptămânii asupra unui pod ce leagă Rusia de peninsula Crimeea, anexată de Moscova.

Putin a subliniat că serviciile speciale ucrainene se află în spatele "atacului de pe podul către Crimeea", pe care l-a calificat drept "act de terorism". "Este evident că serviciile secrete ucrainene au ordonat, organizat și au dus la îndeplinire atacul terorist menit să distrugă infrastructura civilă critică a Rusiei", a spus Putin, în legătură cu explozia de pe pod.

Liderul rus a afirmat că Rusia va răspunde "aspru" la orice atacuri suplimentare ale Ucrainei: "Dacă tentativele de a comite acte teroriste pe teritoriul nostru vor continua, răspunsurile Rusiei vor fi aspre și amploarea lor va corespunde cu nivelul amenințărilor create la adresa Federației Ruse. Nimeni nu trebuie să aibă nicio îndoială în această privință". 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
19,96
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:4,12 m/s
Fri
17
Sat
19
Sun
20
Mon
21
Tue
21
Arhivă Radio Chișinău