Putin: Rusia ar putea reduce și mai mult personalul diplomatic american

  • 05 Septembrie 2017 13:45
Putin: Rusia ar putea reduce și mai mult personalul diplomatic american

Președintele rus Vladimir Putin a atenționat marți dimineața că Moscova ar putea reduce cu alte 155 de persoane personalul diplomatic al SUA rămas la post pe teritoriul Federației Ruse, în contextul unor puternice tensiuni între cele două mari puteri, informează Agerpres.

Vladimir Putin ordonase la sfârșitul lui iulie reducerea de la 755 la 455 a numărului de diplomați americani și funcționari — ruși și americani — în Rusia, după noile sancțiuni economice americane decise în cadrul conflictului din estul Ucrainei.

Moscova dorea să obțină o paritate cu personalul diplomatic rus din SUA — 455 de persoane, inclusiv cele circa 155 de persoane care lucrează pentru misiunea diplomatică rusă pe lângă ONU.

'Dacă e să vorbim despre paritate absolută (...), atunci este 455 minus 155', a precizat marți Vladimir Putin. 'Prin urmare, ne rezervăm dreptul să luăm o decizie cu privire la numărul de diplomați americani', a adăugat liderul rus.

La începutul lui august, președintele rus Vladimir Putin anunța, într-un interviu difuzat de canalul de știri Rossia 24, că Statele Unite trebuie să reducă cu 755 de persoane personalul său din reprezentanțele diplomatice din Rusia. Măsura anunțată de președintele Putin s-a dorit a fi un răspuns la sancțiunile împotriva Rusiei votate de Congresul Statelor Unite pentru presupusul amestec al Moscovei în alegerile prezidențiale americane din 2016.

Vladimir Putin a precizat la acea dată că în reprezentanțele diplomatice americane din țara sa încă mai lucrează peste 1.000 de angajați. Expulzarea a 755 dintre ei ar urma să reducă efectivul la nivelul celui al diplomației ruse în Statele Unite după ce Washingtonul a expulzat 35 de diplomați ruși în decembrie anul trecut, spre finalul mandatului președintelui Barack Obama.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău