Putin promite cetățenie rusă tuturor ucrainenilor, pe lângă cei din zonele ocupate în Donbas

  • 27 Aprilie 2019 20:40
Putin promite cetățenie rusă tuturor ucrainenilor, pe lângă cei din zonele ocupate în Donbas

Rusia intenționează să simplifice procedura de acordare a cetățeniei ruse pentru toți ucrainenii, nu doar pentru locuitorii din Lugansk și Donețk, a indicat sâmbătă președintele Vladimir Putin, într-o conferință de presă la Beijing, transmite AFP.

„Ne gândim să acordăm cetățenia într-o manieră simplificată tuturor cetățenilor Ucrainei, nu doar rezidenților republicilor Lugansk și Donețk”, a afirmat Putin, făcând referire la cele două republici separatiste din estul Ucrainei, nerecunoscute de comunitatea internațională.

Moscova a simplificat miercuri acordarea cetățeniei ruse locuitorilor din regiunile separatiste din Ucraina, o decizie denunțată de Kiev și de mai multe state occidentale, care văd în ea o atingere adusă suveranității Ucrainei.

Joi, într-o conferință de presă după summitul de la Vladivostok cu liderul nord-coreean Kim Jong Un, președintele rus a apărat această decizie.

„Este ciudat că această decizie provoacă reacții negative. Polonia emite astfel de pașapoarte pentru polonezi, România pentru români, Ungaria pentru unguri. Cu ce sunt mai răi rușii decât polonezii, românii sau ungurii?', s-a întrebat Putin.

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:5,66 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău