Putin merge în ianuarie la Belgrad, unde ar putea semna un acord de înființare a unui centru nuclear

  • 25 Decembrie 2018 15:45
Putin merge în ianuarie la Belgrad, unde ar putea semna un acord de înființare a unui centru nuclear

Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, va întreprinde o vizită în Serbia în ianuarie 2019, a confirmat marți purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, informează TASS.

"Vizita președintelui (Putin) în Serbia este în curs de pregătire și este planificată să aibă loc în ianuarie", a spus Peskov.

Anterior, președintele Serbiei, Aleksandar Vucic, a anunțat că îl așteaptă în vizită pe omologul său rus în vizită la Belgrad în 17 ianuarie. Întrevederea precedentă între cei doi lideri a avut loc Moscova, în 2 octombrie 2018.

Mass-media din Serbia a anunțat înainte de a aceasta că în timpul viitoarei vizite a președintelui rus este planificată semnarea a 20 de acorduri în diferite domenii. În centrul atenției se va afla realizarea unor proiecte comune în domeniul energeticii, infrastucturii și noilor tehnologii.

La rândul său vicepremierul rus Iuri Borisov a anunțat anterior că în timpul vizitei ar putea fi semnat și un acord pentru înființarea în Serbia a unui centru nuclear, precizează Agerpres.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,4
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:1,54 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău