Putin l-a demis pe prim-adjunctul ministrului de Externe, responsabil de relațiile cu țările europene

  • 29 Iulie 19:58
Putin l-a demis pe prim-adjunctul ministrului de Externe, responsabil de relațiile cu țările europene

Președintele rus Vladimir Putin l-a eliberat pe Vladimir Titov din funcția de prim-adjunct al ministrului de externe al Federației Ruse, potrivit unui decret al șefului statului publicat pe portalul oficial de informații, transmite agenția TASS, citată de News.ro.

Documentul se referă la „eliberarea lui Vladimir Ghennadievici Titov din funcția de prim-vice-ministru al Afacerilor Externe al Federației Ruse”. Decizia a intrat în vigoare din momentul publicării, precizează decretul.

Nu se știe de ce a fost demis adjunctul veteranului ministru de externe Serghei Lavrov, dar Titov deținea funcția de prim-adjunct al ministrului de externe al Federației Ruse încă din 22 aprilie 2013 și superviza relațiile cu țările europene și chestiunile administrative.

Înainte de a avea aceste responsabilități, el fusese ministru adjunct de externe din 2005.

Titov s-a născut în 1958 și a absolvit Institutul de Stat pentru Relații Internaționale din Moscova. A intrat în sistemul Ministerului Afacerilor Externe din 1980 și a avut diverse funcții diplomatice în aparatul central al ministerului și în străinătate, inclusiv la Ambasada Rusiei în Suedia, apoi a fost ambasador în Bulgaria.

El a primit Ordinul „Pentru Meritul Patriei” gradele III și IV, Ordinul Aleksandr Nevski și Ordinul de Onoare, precum și o serie de alte distincții, precizează TASS.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
29,4
Nori împrăștiați
Umiditate:45 %
Vint:3,09 m/s
Wed
22
Thu
20
Fri
22
Sat
23
Sun
18
Arhivă Radio Chișinău