Putin l-a demis pe generalul responsabil cu logistica, în plină campanie de mobilizare. A fost înlocuit de „Măcelarul din Mariupol”

  • 24 Septembrie 2022 17:07
Putin l-a demis pe generalul responsabil cu logistica, în plină campanie de mobilizare. A fost înlocuit de „Măcelarul din Mariupol”

În plină campanie de mobilizare a rezerviștilor, președintele rus Vladimir Putin l-a demis pe viceministrul rus al apărării responsabil cu logistica, generalul Dmitri Bulgakov, a anunțat sâmbătă Ministerul rus al Apărării într-un comunicat citat de agențiile internaționale de presă. În locul său a fost numit generalul Mihail Mizințev, supranumit „Măcelarul din Mariupol”.

Viceministrul rus al apărării responsabil cu logistica, generalul Dmitri Bulgakov, a fost eliberat din funcție, a anunțat sâmbătă Ministerul rus al Apărării. „Generalul de armată Dmitri Bulgakov a fost eliberat din funcția de viceministru al apărării al Federației Ruse, întrucât a primit alte însărcinări”, semnalează comunicatul, potrivit Agerpres. În locul său a fost numit generalul Mihail Mizințev, care până în prezent a fost șeful Centrului Național de Comandă al Apărării.

Acesta va fi responsabil cu „aprovizionarea materială și tehnică a forțelor armate”, precizează comunicatul, în timp ce Rusia se află în plină campanie de mobilizare a circa 300.000 de rezerviști pentru a-și consolida trupele ce participă la conflictul din Ucraina și care au pierdut în ultimele săptămâni teritorii în urma unei contraofensive ucrainene. Generalul Mizințev, supranumit „Măcelarul din Mariupol”, este un ofițer foarte cunoscut care a comandat operațiuni ale armatei ruse în Siria și a coordonat anul acesta în luna mai asaltul încheiat prin cucerirea orașului ucrainean Mariupol.

Înlocuirea viceministrului apărării însărcinat cu aprovizionarea trupelor readuce în atenție numeroasele probleme logistice de care armata rusă s-a lovit de la începutul invaziei în Ucraina și care par a fi jucat un rol major în eșecurile de pe front, inclusiv în decizia de retragere din nordul Ucrainei și axarea pe ofensivele din estul și sudul acestei țări, unde liniile de aprovizionare cu arme, muniții, provizii și echipamente din Rusia sunt mai scurte.



Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,66 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău