Putin îngroapă economia Rusiei: Cum s-a prăbușit după începerea invaziei din Ucraina

  • 07 August 2022 10:35
Putin îngroapă economia Rusiei: Cum s-a prăbușit după începerea invaziei din Ucraina

Efectele invaziei ordonate de Putin în Ucraina încep să se vadă pregnant în economia Rusiei, care merge spre colaps. Un raport al Băncii Centrale europene publicat recent arată că exporturile Kremlinului se prăbușesc pe fondul sancțiunilor occidentale, iar cele mai afectate domenii sunt cel petrolier, al gazelor naturale și al cerealelor.

Perturbările legate de războiul din Ucraina ale producției și comerțului cu energie și mărfuri alimentare au stârnit îngrijorări mari cu privire la securitatea globală ale acestor sectoare cheie, potrivit ECB.

După invadarea Ucrainei de către Rusia, transporturile săptămânale de petrol ale Moscovei au scăzut cu 15% la sfârșitul lunii martie 2022, comparativ cu nivelul din anul precedent.

O singură industrie din Rusia a scăpat de sancțiunile SUA și ale Occidentului: De ce nu se poate atinge nimeni de ea

Această scădere a fost deosebit de pronunțată pentru exporturile Rusiei în Statele Unite (-60%) și în Uniunea Europeană (-35%). S-a observat că prețul petrolului rusesc Ural a scăzut de la începutul războiului și se vinde în prezent cu o reducere mare față de petrolul Brent (-30%).

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:95 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău