Putin, dezamăgit de retragerea SUA din Tratatul INF. Ce i-a spus lui Mike Pompeo

  • 15 Mai 2019 08:54
Putin, dezamăgit de retragerea SUA din Tratatul INF. Ce i-a spus lui Mike Pompeo

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, care s-a întâlnit marți la Soci cu secretarul american de Stat, Mike Pompeo, și-a exprimat dezamăgirea în legătură cu retragerea SUA din Tratatul Forțelor Nucleare Intermediare (INF), a declarat un consilier prezidențial de la Kremlin, citat de Mediafax.ro

oIuri Ușakov, consilier al președintelui Rusiei, a menționat că Putin și Pompe au discutat despre o serie de chestiuni de stabilitate strategic, inclusiv retragerea SUA din Tratatul Forțelor Nucleare Intermediare (INF) sau situația Noului Tratat privind Reducerea Armamentului Strategic (New START).

Potrivit oficialului rus, Moscova "așteaptă ca Administrația SUA să prezinte ideea [președintelui Donald] Trump în ceea ce privește stabilitatea strategică. De asemenea, ne-am exprimat dezamăgirea față de retragerea Statelor Unite din Tratatul Forțelor Nucleare Intermediare. Am discutat despre situația din jurul Noului START care expiră în 2021".

 

"În același timp, președintele nostru a subliniat că suntem gata să revenim la un dialog pragmatic normal cu privire la toate aspectele stabilității strategice și la toate aspectele legate de controlul armamentului", a adăugat consilierul.

Sursa:Mediafax.ro 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău