Putin cere Ucrainei să garanteze siguranța navelor

  • 01 Noiembrie 2022 08:11
Putin cere Ucrainei să garanteze siguranța navelor

Președintele rus Vladimir Putin a cerut luni Ucrainei să garanteze siguranța navelor care folosesc coridorul pentru exportul de cereale, acuzând o "amenințare" după un atac care a vizat flota rusă din Crimeea, relatează AFP.

"Ucraina trebuie să garanteze că nu va exista nicio amenințare la adresa siguranței navelor civile", a declarat Putin într-o conferință de presă, acuzând Kievul că a folosit coridorul de cereale pentru atac și că aceasta a justificat retragerea sa din acordul privind exporturile ucrainene.

"Acest atac a fost lansat de Ucraina împotriva navelor Flotei Mării Negre (...) Ei au creat un pericol pentru navele noastre și navele civile", a continuat el.

"Este o amenințare pentru navele noastre și navele civile", a adăugat Putin, subliniind în același timp că Rusia nu s-a retras din acordul privind exporturile de cereale ucrainene, ci l-a "suspendat".

Miniștrii de externe rus și turc, Serghei Lavrov și Mevlut Cavusoglu au abordat problema luni, într-o convorbire telefonică potrivit Moscovei, transmite Agerpres.

Rusia a declarat duminica trecută că a recuperat rămășițele unei drone utilizate cu o zi înainte pentru a ataca flota sa din Sevastopol, în Crimeea, susținând că aceste drone au folosit coridorul de securitate dedicat transportului de cereale și că una dintre ele ar fi putut fi lansate de pe "o navă civilă" închiriată în cadrul Inițiativei de la Marea Neagră.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:12,86 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău