Putin așteaptă răzbunarea lui Erdogan, după încălcarea acordurilor de la Istanbul privind exportul de cereale ucrainene

  • 24 Iulie 2022 10:46
Putin așteaptă răzbunarea lui Erdogan, după încălcarea acordurilor de la Istanbul privind exportul de cereale ucrainene

Rusia aîncălcat acordurile de la Istanbul chiar a doua zi după semnarea lor - portul Odesa a fost atacat cu rachetă Kalibr . Acum Moscova ar trebui să se aștepte la o replică din partea Turciei, garantul acordurilor, scrie ziare.com.

Bloggerul rus El Murid a menționat că, prin semnarea acordului, ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, și-a asumat obligația de a nu ataca instalațiile portuare din Ucraina.

Kremlinul însă a încălcat sfidător documentul, arătând încă o dată lumii că este incapabil de a negocia. Această situație l-a pus într-o poziție foarte neplăcută pe liderul turc Recep Tayyip Erdogan, care nu numai că a făcut eforturi serioase pentru a implementa Acordul de la Istanbul, dar acționează și ca unul dintre garanții „acordului despre cereale”.

Cel mai probabil, Kremlinul ar trebui să aștepte un răspuns, crede Murid. El prezice probleme pentru Kremlin din Siria și Karabakh, unde există contingente militare ale Forțelor Armate ale Federației Ruse.

"Prima dată, turcii nu au putut să adune smântâna din acordurile de la Istanbul din cauza Bucea. Dacă și acordul actual eșuează, Erdogan poate face ceva. Totul se bazează în principal pe bunăvoința lui", a avertizat bloggerul rus.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău