Putin ar fi „umilit” dacă s-ar întâlni față în față cu Zelenski, spune un fost diplomat rus

  • 26 Iulie 13:27
Putin ar fi „umilit” dacă s-ar întâlni față în față cu Zelenski, spune un fost diplomat rus

Un fost diplomat de la Moscova, care a devenit unul dintre dezertorii ruși de rang înalt după ce a demisionat din funcția sa de la Geneva, de „rușine” că Rusia a invadat Ucraina, a declarat că Vladimir Putin s-ar simți „umilit” dacă ar trebui să se întâlnească față în față cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski, motiv pentru care, cel mai probabil, nu o va face, relatează Euronews.

Boris Bondarev a fost diplomat de rang înalt la misiunea Rusiei din Geneva, în Elveția, dar în luna mai a trimis un e-mail colegilor săi spunându-le că demisionează din funcție pentru că niciodată nu s-a simțit atât de „rușinat” de țara sa cum s-a simțit după izbucnirea războiului, notează Digi24.ro

Bondarev a declarat pentru Euronews că îi este „foarte clar” că Rusia „a depășit granițele rațiunii și s-a scufundat într-un abis” și asta a determinat decizia sa de a demisiona.

Acum, la mai bine de 150 de zile de la începutul războiului, Boris Bondarev susține că Vladimir Putin a comis „o gafă strategică” prin lansarea invaziei și va fi nevoit să trimită „din ce în ce mai multă carne de tun” în Ucraina.

„Este adevărat că fiecare război se termină cu negocieri, dar eu astăzi nu văd că negocierile sunt ceea ce doresc cele două părți. El [Vladimir Putin] vrea să zdrobească Ucraina pentru că este o țară care, în opinia sa, nu are dreptul de a exista. Și totuși ucrainenii nu numai că există, dar ei se și apără și ripostează”, a declarat Boris Bondarev.

„Putin nu se va întâlni niciodată cu Zelenski dacă nu este forțat să o facă”

Ar putea, deci, să existe o posibilă întâlnire față în față între Putin și Zelenski, ca parte a negocierii încetării războiului? Boris Bondarev susține că, după părerea sa, acest lucru este puțin probabil.

„Putin nu se va întâlni niciodată cu Zelenski dacă nu este forțat să o facă. Ar fi umilit de acest lucru. Poate vă amintiți că Putin l-a numit în mod public pe Zelenski „un drogat” și a făcut apel la generalii și ofițerii ucraineni să scape de el și de drogații lui de la Kiev. Imaginați-vă, deci, cum s-ar simți dacă ar trebui să dea mâna cu președintele ucrainean”, a declarat Boris Bondarev.

Fostul diplomat rus a mai spus că, deși trupele ruse avansează în regiunea Donbas din estul Ucrainei, ofensiva „pare că pierde din suflu” și că Rusia nu-și poate permite să continue războiul pentru multă vreme, pentru că nu are resursele să facă asta.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
-1,15
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:4,63 m/s
Mon
-0
Tue
0
Wed
3
Thu
7
Fri
8
Arhivă Radio Chișinău