Putin anunță introducerea legii marțiale în teritoriile anexate din Ucraina

  • 19 Octombrie 2022 15:50
Putin anunță introducerea legii marțiale în teritoriile anexate din Ucraina

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunțat introducerea legii marțiale în cele patru regiuni ucrainene anexate de Rusia, relatează CNN și The Guardian.

El a semnat un decret care introduce legea marțială regiunile Donețk, Luhansk, Herson și Zaporojie. Declararea legii marțiale oferă Kremlinului un control mai strict asupra acestor zone. Legea marțială este atunci când autoritatea militară este pusă temporar în locul regimului civil.

„Am semnat un decret privind introducerea legii marțiale în aceste patru entități constitutive ale Federației Ruse [regiunile Luhansk, Donețk, Herson și Zaporojie]. Acesta va fi trimis imediat spre aprobare Consiliului Federației și Duma de Stat”, a declarat Putin, transmite g4media.

„Au intrat în vigoare legile constituționale privind admiterea a patru noi regiuni în Federația Rusă. Regimul de la Kiev, după cum știți, a refuzat să recunoască voința și alegerea poporului, respinge orice propunere de negociere. Dimpotrivă, bombardamentele continuă. Mor civili”, susține președintele rus, citat de Interfax.

„Lucrăm la rezolvarea unor sarcini de anvergură foarte dificile pentru a asigura securitatea și viitorul sigur al Rusiei, pentru a ne proteja poporul. Cei care se află pe linia frontului sau care se antrenează în poligoanele de tragere și în centrele de pregătire ar trebui să simtă sprijinul nostru și să știe că au în spate țara noastră măreață și poporul nostru unit”, a afirmat Putin.

El a anunțat, de asemenea, puteri suplimentare de urgență pentru șefii tuturor regiunilor din Rusia, dar nu a oferit detalii.

„În situația actuală, consider că este necesar să acord puteri suplimentare șefilor tuturor regiunilor din Rusia”, a mai adăugat liderul rus.

 
El a pretins că în aceste teritorii „înainte de a se alătura Rusiei, a existat un regim de lege marțială”. „Acum trebuie să formalizăm acest regim deja în cadrul legislației rusești. Prin urmare, am semnat un decret privind introducerea legii marțiale în aceste patru subiecte ale Federației Ruse”, a explicat Putin.

Liderul de la Kremlin, amintind de aruncarea în aer a podului din Crimeea, a spus că serviciile speciale rusești „au reprimat atacuri teroriste în alte regiuni ale Rusiei, inclusiv arestări în masă de persoane, împotriva instalațiilor de transport și energetice”. „Aș dori să subliniez acest lucru în legătură cu instalațiile nucleare”, a adăugat el.

Anexările au fost considerate ilegale de către Ucraina și aliații occidentali.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău