Putin anunță că, în premieră, oficiali japonezi vor vizita insulele Kurile

  • 28 Aprilie 2017 11:18
Putin anunță că, în premieră, oficiali japonezi vor vizita insulele Kurile

Președintele rus, Vladimir Putin, a anunțat că în această vară, în premieră, oficiali și oameni de afaceri japonezi vor vizita, în cadrul unei delegații, insulele Kurile, arhipelag a cărui suveranitate stă în centrul unei dispute între cele două țări din 1946, transmite Agerpres.

Această delegație japoneză va inspecta teritoriul pentru a alege proiecte prioritare pentru exploatarea în comun, așa cum ambii lideri au stabilit în cadrul vizitei lui Putin la Tokyo la finalul lui 2016.

În plus, Putin a declarat că Rusia va garanta zboruri directe pentru ca familiile japoneze să poată vizita mormintele strămoșilor lor din insulele Iturup și Kunașir.

Putin și Abe au convenit în decembrie trecut dezvoltarea activităților economice comune în pescuit, turism, sănătate și mediu în Kurilele de Sud, cunoscute ca Teritoriile de Nord în Japonia. Rusia a propus în urmă cu mai mulți ani exploatarea comună a resurselor arhipelagului, ale cărui rezerve în materii prime ar putea valora circa 45 de miliarde de dolari, dar până acum Tokyo a respins o astfel de posibilitate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:70 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău