Putin a scos la licitație cel mai scump ceas din colecția sa

  • 07 Iunie 2017 12:20
Putin a scos la licitație cel mai scump ceas din colecția sa

Ceasul elvețian Patek Philippe Grand Complications 5208P, care a aparținut președintelui rus, Vladimir Putin, a fost scos la licitatia organizata de Antiquorum. Informația a apărut pe site-ul specializat Hodinkee, unde a atentia agentiei Bloomberg.

Putin este un notoriu cunoscător în domeniul ceasurilor de lux, fiind proprietarul unei colecții impresionante, care conține toate ceasurile brandului Blancpain Aqualung. Valoarea colectiei sale depășește de șase ori venitul sau anual declarat, scrie paginaderusia.ro.

La vânzarea cu licitatie a fost scos ceasul sau cel mai spectaculos și scump –  Patek Philippe 5208P, al carui mecanismul include un calendar perpetuu, cronograf și auto-încarcare,  ceasul fiind acoperit cu platină.

Acest accesoriu costă aproximativ 980.000 franci elvețieni (peste un milion $), fiind oferit de compania producator doar in baza unei comenzi individuale.

Aparent, ceasul lui Putin a fost cumpărat în magazinul din Londra al retailerului britanic de ceasuri elvețiene Watches of Switzerland.

În certificatul ceasului sunt indicate numele și prenumele președintelui Federației Ruse. Este puțin probabil ca documentul respectiv sa contina informații false, deoarece retailerii Patek Philippe sunt obligati sa inregistreze numele real al cumpărătorului pentru livrare.

Licitația va avea loc la mijlocul lunii iulie, în Monaco.

Presa l-a surprins de multe ori pe Putin ca poarta ceasuri Blancpain și Leman Aqualung Grande Date.

În august 2009, fiind în Tuva, Putin a facut cadou ceasul sau fiului unui cioban local. În septembrie acelasi an, la Tula, Putin a renuntat la un alt ceas de lux, „cersit” în cadrul vizitei sale de catre un lăcătuș local. De fiecare dată după aceea, Putin cumpara ceasuri noi Blancpain.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
10,24
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:1,03 m/s
Mon
16
Tue
19
Wed
15
Thu
8
Fri
9
Arhivă Radio Chișinău