VIDEO | Putin a participat singur la slujba de Crăciun

  • 07 Ianuarie 2023 10:18
VIDEO | Putin a participat singur la slujba de Crăciun

Președintele rus Vladimir Putin a participat sâmbătă la slujbă de Crăciun oficiată într-o catedrală din Kremlin în loc să se alăture credincioșilor, transmite Agerpres.

Agenția rusă de presă RIA a informat că este pentru prima dată în ultimii ani când Putin sărbătorește Crăciunul la Moscova, mai degrabă decât în regiunea din jurul capitalei.

Televiziunea de stat a transmis două clipuri în direct cu președintele Putin în interiorul Catedralei Buna Vestire în timp ce preoții oficiau la miezul nopții Sfânta Liturghie. Putin era singurul credincios participant la slujbă. A fost arătat în timp ce își făcea cruce de mai multe ori înainte ca reportajul televizat să fie întrerupt pentru a prezenta telespectatorilor slujba oficiată în Catedrala Hristos Mântuitorul din Moscova.

Șeful statului rus, care a sărbătorit Paștele anul trecut în catedrală împreună cu mii de credincioși, a participat singur la liturghia de Crăciun și anul trecut, însă la reședința sa oficială Novo-Ogariovo din afara Moscovei. În 2021, Vladimir Putin a participat la o liturghie publică la Novgorod.

Biserica Ortodoxă Rusă sprijină războiul din Ucraina, iar patriarhul Kiril este unul dintre cei mai loiali aliați ai lui Putin.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:48 %
Vint:2,57 m/s
Sun
13
Mon
10
Tue
10
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău