Putin a omis din discursul său aliații Uniunii Sovietice în război - Statele Unite și Marea Britanie

  • 09 Mai 2018 17:30
Putin a omis din discursul său aliații Uniunii Sovietice în război - Statele Unite și Marea Britanie

Uniunea Sovietică a jucat un rol cheie în deciderea sorții celui de-al Doilea Război Mondial, a declarat miercuri președintele rus, Vladimir Putin, la parada militară desfășurată în Piața Roșie de lângă Kremlin, cu ocazia împlinirii a 73 de ani de la capitularea Germaniei naziste, fără a-i menționa pe aliații Uniunii Sovietice în război - Statele Unite și Marea Britanie, relatează dpa.

„Toate țările, toate popoarele, au înțeles atunci că tocmai Uniunea Sovietică a fost cea care a determinat soarta celui de-al Doilea Război Mondial", a declarat Vladimir Putin într-un discurs rostit cu ocazia marcării victoriei Uniunii Sovietice împotriva naziștilor.

Putin, alături de premierul israelian, Benjamin Netanyahu, și președintele Serbiei, Aleksandar Vucic, a declarat că unii au încercat să rescrie istoria pentru a submina victoria Uniunii Sovietice.

El nu a menționat însă în discursul său aliații Uniunii Sovietice în război - Statele Unite și Marea Britanie.

Relațiile Rusiei cu cele două mari puteri occidentale s-au deteriorat în ultimii ani până la nivelul celor din timpul Războiului Rece din cauza neînțelegerilor privind conflictele din Ucraina și Siria.

„Ei încearcă să denatureze evenimentele războiului, să uite adevărații eroi”, a mai spus Putin.

URSS, a cărei moștenitoare este Rusia, a pierdut aproape 27 milioane de persoane în anii celui de-al Doilea Război Mondial.

Victoria din 1945 a fost ridicată la rang de mit fondator al patriotismului și măreției rusești, notează AFP. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
17,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău