Putin a convocat Consiliului Securității Rusiei pentru o reuniune „neobișnuită”

  • 21 Februarie 2022 12:40
Putin a convocat Consiliului Securității Rusiei pentru o reuniune „neobișnuită”

Președintele Vladimir Putin va prezida luni o reuniune a Consiliului Securității Rusiei, a anunțat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de agenția oficială rusă TASS. Reuniunea intervine pe fondul îngrijorărilor legate de criza din Ucraina, comentează agenția de presă germană dpa, potrivit Agerpres.

"În scurt timp, chiar în 10-15 minute, președintele Putin va reuni Consiliul Securității Rusiei", a afirmat Peskov, indicând că aceasta este o reuniune "extinsă" și nu una din cele obișnuite pe care le convoacă șeful statului de obicei cu membrii permanenți ai acestui organism.

El a spus că se așteaptă ca președintele Putin să susțină un discurs în cadrul Consiliului Securității Rusiei, mecanism ce reunește principalii factori de decizie ruși, în special șefii armatei și serviciilor de informații. Este posibil ca și alți membri ai Consiliului să prezinte rapoarte, a indicat purtătorul de cuvânt.

La insistența jurnaliștilor, Peskov a spus că aceasta "nu este o reuniune obișnuită" a Consiliului Securității, evitând să precizeze tema întrunirii.

"De asemenea, președintele are programate astăzi (luni - n.r.) câteva convorbiri telefonice internaționale", a spus Peskov, promițând să vină cu detalii pe parcursul zilei, potrivit Interfax.

Referitor la situația din Donbas, Peskov a calificat situația din zona de conflict ca fiind "extrem tensionată", conform dpa. "Până acum nu vedem semne de detensionare", a adăugat el.

De mai multe săptămâni, Occidentul și Kievul acuză Rusia de concentrarea a zeci de mii de soldați și a unui număr mare de echipamente militare în apropierea frontierei ucrainene. Vineri, președintele rus a acuzat Kievul de discriminarea minorității rusofone din Ucraina, iar la scurt timp liderii autoproclamatelor republici "populare" Lugansk și Donețk au anunțat evacuarea populației civile în Rusia, pe motiv că armata ucraineană ar pregăti o ofensivă pentru recucerirea teritoriului controlat de separatiști, potrivit mass-media de la Kiev. Responsabili ucraineni au negat orice fel de ofensivă în Donbas.

Observatorii internaționali care monitorizează situația din zona de conflict au informat cu privire la o înmulțire masivă a încălcării armistițiului în Donbas, potrivit dpa. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
7,18
Câțiva nori
Umiditate:98 %
Vint:1,03 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
18
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău