Putin a autorizat Serviciul Federal de Securitate să consolideze măsurile de protecție a podului din Crimeea

  • 09 Octombrie 2022 10:00
Putin a autorizat Serviciul Federal de Securitate să consolideze măsurile de protecție a podului din Crimeea

Președintele rus, Vladimir Putin, a însărcinat sâmbătă Serviciul Federal de Securitate (FSB) să consolideze măsurile de protecție a podului din Crimeea, după ce o explozie a avariat parțial această infrastructură de pe strâmtoarea Kerci, a anunțat Kremlinul.

Președintele a semnat un decret care conferă FSB ''autoritatea de a organiza și coordona măsurile de protecție a transportului prin strâmtoarea Kerci, a rețelei electrice a Federației Ruse către peninsula Crimeea și a principalului gazoduct dintre Krasnodar și Crimeea'', se arată în document, conform EFE și DPA, transmite Agerpres.

Este prima măsură a Kremlinului după explozie, care pare să fi fost provocată de un atac asupra acestei structuri construite de Moscova în urma anexării Crimeei.

Înainte de emiterea acestui decret de către Kremlin, liderul cecen Ramzan Kadârov a invitat unitățile sale să păzească podul în viitor.

Responsabilitatea pentru securitatea podului a fost împărțită până acum între trei părți, potrivit deputatului rus Alexandr Hinștein. Ministerul Apărării a monitorizat spațiul aerian, Garda Națională Rosgvardia s-a ocupat de supravegherea maritimă, iar traficul rutier și rutele feroviare erau controlate de Ministerul Transporturilor.

Explozia este cercetată de Comitetul de Investigații al Rusiei, care a deschis o anchetă și cu privire la proprietarul camionului.

Camionul a fost inspectat vizual înainte de a urca pe pod, dar ofițerul care a efectuat inspecția nu a găsit nimic suspect, potrivit site-ului rus de știri Mash, care a publicat un videoclip în care susține că vehiculul greu a fost cel care a provocat pagubele când a explodat. Cu toate acestea, monitorizarea nu a inclus raze X.


La intrarea pe pod a fost instalat un echipament special care ar trebui să detecteze explozibilii din vehicule, potrivit site-ului independent Meduza, cu sediul la Riga.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:1,54 m/s
Sun
13
Mon
16
Tue
19
Wed
12
Thu
8
Arhivă Radio Chișinău