Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a întreprins o vizită în regiunea ucraineană anexată Lugansk, pentru un „training" pentru jurnaliști

  • 09 Noiembrie 2022 13:40
Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a întreprins o vizită în regiunea ucraineană anexată Lugansk, pentru un „training

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a întreprins o vizită în regiunea Lugansk anexată de Moscova în estul Ucrainei, la mai mult de opt luni de la declanșarea invaziei ruse, informează Agerpres.

Peskov, un apropiat al președintelui rus Vladimir Putin, a participat la "un program de instruire pentru reprezentanți ai presei și birourile de presă din Republicile Populare Lugansk și Donețk'', a anunțat Kremlinul miercuri, potrivit agenției de presă ruse TASS.

Dmitri Peskov, cel mai vizibil purtător de cuvânt al lui Putin atât înainte, cât și după declanșarea războiului în Ucraina, s-a întors deja din regiune, precizează TASS.

Rusia a anexat regiunea Lugansk - la fel ca regiunea vecină Donețk, precum și regiunile Zaporojie și Herson din sudul Ucrainei - în septembrie, încălcând legislația internațională și generând protestul ferm al comunității internaționale.

Marți, ministrul apărării al Federației Ruse, Serghei Șoigu, a întreprins la rândul său o vizită în zona de conflict, însă locul exact al vizitei lui nu a fost făcut public.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,4
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău