Purtarea măștilor devine obligatorie în Hong Kong după creșterea numărului de cazuri

  • 20 Iulie 2020 15:22
 Purtarea măștilor devine obligatorie în Hong Kong după creșterea numărului de cazuri

Autoritățile din Hong Kong au instituit luni obligativitatea purtării măștilor în toate locurile publice, precum și în mijloacele de transport în comun, după ce regiunea a confirmat o creștere record a numărului de noi cazuri de COVID-19, informează DPA, preluat de Agerpres.

Hong Kong a raportat luni 73 de noi cazuri, totalul ajungând la 1.959. Duminică, autoritățile au confirmat 108 cazuri noi, un record zilnic de creșteri de la debutul pandemiei.

Regiunea semiautonomă a înregistrat un număr de 12 decese legate de noul coronavirus.

Autoritățile desfășoară o campanie de testare în masă acolo unde au izbucnit focare la nivel local și vor demara acțiuni de igienizare în zone și industrii care au fost declarate ca având risc ridicat.

Șoferii de taxi, personalul azilurilor de bătrâni, angajații industriei de catering și operatorii din domeniul managementului proprietății vor fi testați masiv, au precizat autoritățile din domeniul sanitar.

Școlile vor rămâne închise cel puțin până la sfârșitul lui august, măsură care îi va afecta pe cei care își așteaptă rezultatele examenului de bacalaureat (Diploma in Secondary Education - DSE), programate să fie date miercuri publicității.

Noi restricții de călătorie au intrat în vigoare de la 22 iulie pentru cei care vin din zone considerate cu risc crescut, după ce regiunea a raportat în iunie 234 de cazuri importate.

Persoanele care vin din Bangladesh, India, Indonezia, Nepal, Pakistan, Filipine și Africa de Sud trebuie să prezinte un test cu rezultatul negativ înainte de a li se permite intrarea în țară.

Călătorii trebuie de asemenea să prezinte o scrisoare oficială de la guvernul țării din care provin care să aprobe testul, alături de dovada unei rezervări pentru 14 zile la un hotel din Hong Kong. În caz contrar, aceștia riscă o amendă de 10.000 de dolari din Hong Kong (1.290 de dolari americani).

Operatorii aerieni sunt responsabili pentru a se asigura că pasagerii îndeplinesc aceste condiții, riscând altfel o amendă de 50.000 de dolari din Hong Kong. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:6,17 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
14
Sun
14
Mon
14
Arhivă Radio Chișinău