Punctele de control al migrației, discutate de Andrei Deșcița la Tiraspol

  • 27 Septembrie 2013 14:33
Punctele de control al migrației, discutate de Andrei Deșcița la Tiraspol

Reprezentantul special al președintelui în exercițiu al OSCE pentru conflicte prelungite, ambasadorul Andrei Deșcița, s-a aflat într-o vizită oficială în Republica Moldova.

Acesta a avut întrevederi cu viceprim-ministrul pentru reintegrare Eugen Carpov, s-a deplasat la Tiraspol unde s-a întâlnit cu Evghenii Șevciuc dar și cu negociatorul principal al părții transnistrene, Nina Ștanski.  

Reprezentantul președinției ucrainene a OSCE susține că principala temere în prezent a Tiraspolului este legată de punctele de control al migrație pe care autoritățile de la Chișinău urmează să le instaleze la granița administrativă cu transnistria. 

Vicepremierul pentru reintegrare, Eugen Carpov a explicat anterior că instalarea celor șase puncte de control a migrației pe traseele principale care comunică cu regiunea transnistreană au menirea să înregistreze străinii care vin în Republica Moldova prin transnistria și nu cetățenii care locuiesc în regiunea transnistreană. Măsura se înscrie în planul de securizare a frontierei în contextul liberalizării regimului de vize cu Uniunea Europeană.

Vizita lui Andrei Deșița în Republica Moldova are loc în preajma unei noi runde de negocieri în formatul 5+2, care se va desfășura pe 3 octombrie la Bruxelles.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
10,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:1,03 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
12
Tue
13
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău