PUN, despre cumpărarea mașinilor de teren pentru poliție, în contextul în care nu există suficiente ambulanțe

  • 21 Aprilie 2020 11:16
PUN, despre cumpărarea mașinilor de teren pentru poliție, în contextul în care nu există suficiente ambulanțe

Decizia autorităților de la Chișinău de a cheltui 20 de milioane de lei pentru a cumpăra mașini de teren pentru poliție, în contextul în care nu există suficiente ambulanțe de calitate, este una scandaloasă, declară Partidul Unității Naționale (PUN).

Într-o intervenție pe Facebook, președintele PUN, Octavian Țîcu, a declarat că prin aceste acțiuni, Guvernul acționează  cu bună știință în detrimentul interesului public, iar achiziția mașinilor de poliție este o acțiune „neclară pentru societate și sfidătoare la adresa pacienților”.

Potrivit lui Octavian Țîcu, autoritățile ar trebui să redirecționeze acum banii spre cumpărarea de echipamente medicale și ambulanțe, nu să se preocupe de transformarea R. Moldova într-un stat polițienesc.

El menționează că în ultimii patru ani, Inspectoratul General al Poliției a fost favorizat și a achiziționat multe mașini, în timp ce puținele ambulanțe procurate de la ruși au fost de calitate proastă.

Cerem Executivului explicații despre necesitatea de a achiziționa aceste echipament și solicităm ca sursele financiare disponibile să fie direcționate spre modernizarea parcului auto din sănătate”, a mai declarat președintele PUN.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău