PUN: Declarația Ambasadei Federației Ruse din R. Moldova este o tentativă de intimidare a TVR Moldova și a jurnaliștilor acestui post

  • 24 Iunie 2020 13:00
PUN: Declarația Ambasadei Federației Ruse din R. Moldova  este o tentativă de intimidare a TVR Moldova și a jurnaliștilor acestui post

Partidul Unității Naționale condamnă declarația Ambasadei Federației Ruse din R. Moldova, prin care aceasta se arată indignată de „încercările de eroizare a nazismului în sursele de informare în masă”, cu refere explicită la reportajul realizat de postul de televiziune TVR Moldova în ziua de 22 iunie 2020.

Potrivit unui comunicat al PUN, această declarație este o tentativă de intimidare a TVR Moldova și a jurnaliștilor acestui post, o imixtiune în politica editorială a televiziunii și o îngrădire a libertății de exprimare în R. Moldova.

PUN subliniază că informația din reportajul de la TVR Moldova, prin care se arată că data de 22 iunie 1941 este ziua în care România a intrat în cel de-al Doilea Război Mondial pentru eliberarea ținuturilor ocupate de sovietici în vara lui 1940, reprezintă punctul de vedere oficial al istoriografiei din Rep. Moldova.

Potrivit formațiunii conduse de istoricul și deputatul Octavian Țîcu, o astfel de declarație a Ambasadei Federației Ruse constituie un amestec în afacerile interne ale R. Moldova, cu scopul impunerii unui punct de vedere asupra istoriei străin intereselor noastre naționale, contrar adevărului istoric și celui științific.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău