PUN condamnă declarația lui Igor Dodon precum că UE nu ar fi sprijin R.Moldova în lupta cu pandemia

  • 14 Aprilie 2020 14:40
PUN condamnă declarația lui Igor Dodon precum că UE nu ar fi sprijin R.Moldova în lupta cu pandemia

Partidul Unității Naționale denunță o dezinformare operată de la nivel guvernamental în situația de criză și condamnă declarațiile lui Igor Dodon precum că UE nu ar fi sprijinit Republica Moldova în lupta cu pandemia.

Prim-vicepreședintele PUN Vlad Țurcanu a acuzat, în cadrul unui briefing, socialiștii și partenerii lor de guvernare din Partidul Democrat că nu au sprijinit îndeajuns specialiștii din sistemul medical în lupta cu pandemia, dar profită de superioritatea lor administrativă pentru a se consolida din punct de vedere electoral:

În condițiile speciale în care ne aflăm, în stare de urgență, sub o reală amenințare de extindere a COVID-19, dezinformarea societății de către guvernarea PSRM –PD nu numai că nu a încetat, dar a căpătat noi forme și noi proporții. Comunicarea publică de la cel mai înalt nivel este puternic ideologizată. Republica Moldova beneficiază de un important sprijin din partea UE, ce mai recentă fiind anunțată pe 9 aprilie este de 87 de milioane de euro. În plus, în ultimii 5 ani, UE a oferit peste 880 de milioane de euro, inclusiv pentru modernizarea sistemului de sănătate. În pofida acestui sprijin incontestabil, autoritățile încearcă să acrediteze ideea că RM trebuie să fie recunoscătoare unor terți care s-au remarcat exclusiv prin acordarea unui sprijin politic lui I. Dodon și partidului său. PUN condamnă declarația lui Igor Dodon precum că UE nu ar fi sprijin RM în lupta cu pandemia. Această afirmație este nu doar falsă, dar se încadrează în ciclul dezinformărilor lansate de Federația Rusă la adresa UE. Prin aceste afirmații Igor Dodon confirmă statutul său de cutie de rezonanță a propagandei și dezinformărilor Federației Ruse”.

PUN a cerut informarea corectă a societății și prezentarea reală a situației existente, încetarea manipulării geopolitice prin accentuarea suportului din partea Federației Ruse și Chinei și diminuare sau ascunderea informației privind susținerea UE, SUA și a României.

Totodată, Vlad Țurcanu a condamnat încercările guvernării de a intimida presa din R. Moldova.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:3,6 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău