Publicitatea politică în afara campaniei electorale ar trebui interzisă

  • 10 Februarie 2014 15:18
Publicitatea politică în afara campaniei electorale ar trebui interzisă

Deși nu suntem în campanie electorală, unele partide și oameni politici difuzează spoturi publicitare prin care transmit mesaje de felicitare cu ocazia unor săbători sau își exprimă punctul de vedere referitor la anumite evenimente sau concurenți politici

Acest lucru nu contravine legislației în vigoare, însă publicitatea politică în afara campaniei electorale nu este reglementată în ceea ce privește cheltuielile pe care le suportă partidele și sursele de finanțare.

Spoturile publicitare cu mesaje politice influențează opinia publică și în afara campaniei electorale, de aceea, difuzarea lor ar trebui relementată mai strict, consideră directorul executiv al Asociației Presei Independente, Petru Macovei.

Solicitat de Radio Chișinău, președintele Comisiei Electorale Centrale, Iurie Ciocan, a subliniat că partidele politice nu ar trebui să fie limitate la difuzarea publicității doar în perioada campaniei electorale. Problema apare, însă, în ceea ce privește transparența cheltuielilor, care nu este pe deplin reglementată pentru perioada dintre campanii. Un proiect de modificare a legislației în domeniu a fost înregistrat în Parlament, a subliniat Iurie Ciocan.

Pe de altă parte, juristul Eugen Râbca consideră că publicitatea politică ar trebui reglementată și în afara campaniilor electorale, pentru a respecta principiul echitabilității față de toate partidele.

O opinie mai tranșată în această privință a exprimat președintele CCA, Marian Pocaznoi, care declarat că publicitatea politică ar trebui interzisă în afara campaniilor electorale, așa cum se întâmplă în România și alte state europene.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:1,03 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
13
Fri
13
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău