Publicitatea medicamentelor eliberate cu prescripție medicală va fi interzisă

  • 15 Noiembrie 2018 19:36
Publicitatea medicamentelor eliberate cu prescripție medicală va fi interzisă

În Republica Moldova va fi permisă publicitatea doar la medicamentele care sunt eliberate fără prescripție medicală, potrivit Regulamentului cu privire la promovarea etică a medicamentelor, care va fi publicat vineri, 16 noiembrie, în Monitorul Oficial al Republicii Moldova, transmite MOLDPRES.

Materialele publicitare pot fi difuzate la televiziune sau radio, iar publicitatea exterioară poate fi expusă numai cu condiția notificării prealabile a Agenției Medicamentului de către persoana care difuzează/expune materialul respectiv, iar Agenția Națională pentru Sănătate Publică va întreprinde măsurile necesare privind respectarea legislației cu referire la publicitatea medicamentelor.

Documentul are scopul de a informa corect consumatorul și a-i oferi posibilitatea să-și formeze propria opinie asupra valorii terapeutice a medicamentelor, precum și pentru a responsabiliza medicii și farmaciștii, care pot să-i influențeze în alegerea unui medicament. La fel, acesta are scopul de a influența utilizarea în siguranță a medicamentelor.

Proiectul a fost elaborat pentru consolidarea domeniului de promovare etică a medicamentelor în conformitate cu practicile din statele Uniunii Europene.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:1,54 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău