PSRM solicită ca modificările la Legea avocaturii să fie declarate neconstituționale

  • 01 Februarie 2022 16:29
PSRM solicită ca modificările la Legea avocaturii să fie declarate neconstituționale

Deputații Partidului Socialiștilor au depus o sesizare la Curtea Constituțională prin care solicită să fie verificată constituționalitatea includerii pe ordinea de zi a ședinței extraordinare a Parlamentului din 21 ianuarie a trei subiecte cu titlu de supliment. Printre acestea se numără și modificările la Legea cu privire la avocatură, transmite IPN.

Potrivit deputaților, includerea unor subiecte suplimentare pe ordinea de zi a unei sesiuni extraordinare a Parlamentului contravine normelor constituționale și Regulamentului Parlamentului.

Ei solicită să fie declarată drept neconstituțională Legea nr.13 pentru modificarea Legii nr.1260/2002 cu privire la avocatură, care a fost votată în lectură finală în ședința de 21 ianuarie. Pe aceeași pe ordinea de zi au fost introduse: proiectul de lege privind Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală și Proiectul de lege pentru modificarea unor acte normative (Legea nr.1515/1993, Legea nr.438/2006, etc.) – ambele votate în prima lectură.

Modificările la Legea cu privire la avocatură au fost votate pe 21 ianuarie în lectură finală, pe fundalul protestelor avocaților, organizate în fața Parlamentului. Astfel, alineatul doi al articolului 52 din Legea cu privire la avocatură a fost exclus. Este vorba despre prevedea că „avocatul nu poate fi reținut, supus aducerii silite, arestat, percheziționat fără acordul prealabil al Consiliului Uniunii Avocaților, cu excepția infracțiunii flagrante”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău