PSRM și-a „împlinit” fracțiunea din Consiliul Municipal Chișinău. CEC a validat mandatul celui care-l va înlocui pe Onișcenco

  • 29 Septembrie 2017 17:41
PSRM și-a „împlinit” fracțiunea din Consiliul Municipal Chișinău. CEC a validat mandatul celui care-l va înlocui pe Onișcenco

Comisia Electorală Centrală a validat astăzi mandatul unui nou consilier al Partidului Socialiștilor în cadrul Consiliului Municipal Chișinău, devenit vacant după demisia lui Oleg Onișcenco. Este vorba despre Valeri Botea, care în lista de candidați a PSRM,  figurează ca mecanic, politolog și șef de pază la compania “Metalica Zuev” S.R.L.

Oleg Onișcenco a fost ales consilier în 2015 pe listele PSRM, dar în februarie curent a fost exclus din fracțiune pe motiv că ar fi încălcat în repetate rânduri deciziile fracțiunii, dar și ale partidului. El susține că în spatele deciziei fracțiunii PSRM de a-l exclude ar sta Ion Ceban și mama sa, la fel consilier municipal, Eugenia Ceban.

Potrivit lui Onișcenco, Ion Ceban își pregătește o platformă pentru alegerile primarului din 2019, iar problemele locuitorilor Capitalei nu-l interesează.

Consilierii Oleg Onișcenco și Ghenadie Dumanschi, dar și secretarul Consiliului Municipal Chișinău (CMC), Valeriu Didenco au fost reținuți la 25 mai de către ofițerii CNA și procurori, fiind vizați în dosare de corupere pasivă, trafic de influență și depășirea atribuțiilor de serviciu. După ce Oleg Onișcenco ar fi încercat să opună rezistență în timpul reținerii, dar și să evadeze, procurorii au deschis un alt dosar penal.

Potrivit Centrului de Investigații Jurnalistice, dosarul pe numele lui Onișcenco a fost deja transmis în judecată.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:82 %
Vint:2,06 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău