PSRM se declară pregătit pentru noi alegeri în municipiul Chișinău și este convins că le va câștiga

  • 20 Februarie 2018 09:21
PSRM se declară pregătit pentru noi alegeri în municipiul Chișinău și este convins că le va câștiga

Partidul Socialiștilor este pregătit pentru alegerile anticipate în municipiul Chișinău și reprezentantul formațiunii va câștiga acest scrutin. Declarația a fost făcută de către Ion Ceban, șeful fracțiunii PSRM în Consiliul Municipal Chișinău și secretarul președintelui Republicii Moldova, în cadrul unei emisiuni la TV8, transmite IPN.

Consilierul socialist susține că PSRM face tot posibilul ca după următoarele alegeri în municipiul Chișinău să devină primar un reprezentant de pe eșichierul politic de stânga. De asemenea, Ion Ceban a menționat că demisia lui Dorin Chirtoacă din funcția de primar este întârziată și este una dintre deciziile corecte pe care le-a luat acesta.

Socialistul a mai declarat că PSRM pledează și pentru alegeri anticipate parlamentare care să fie organizate odată cu cele locale.

„Dacă va apărea vreo posibilitate ca să fie anunțate alegeri parlamentare anticipate, atunci vom folosi această posibilitate. Dacă nu va exista o asemenea posibilitate, noi vom încerca s-o obținem”, a spus Ion Ceban.

Vladislav Kulminski, director executiv al Institutului pentru Inițiative Strategice, numește decizia lui Dorin Chirtoacă una destul de bărbătească. În opinia lui, faptul că au demisionat aproape concomitent primarul de Chișinău și primarul de Bălți demonstrează că există o problemă serioasă legată de organele administrative locale.

„Problema constă în faptul că centrul întotdeauna și permanent a efectuat presiuni asupra organele puterii locale și le-a folosit în interesele proprii. În Republica Moldova așa și nu a avut loc o descentralizare serioasă a resurselor și a împuternicirilor. Și vedem că atunci când puterea s-a concentrat în mâinile Partidului Democrat, acest lucru s-a răsfrânt printr-o presiune serioasă asupra organele puterii locale”, a declarat Vlad Kulminski. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chişinău
9 °C
nori împrăștiați
Umiditate:81 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10 °C
Sat
14 °C
Sun
10 °C
Mon
8 °C
Tue
13 °C

Curs oficial BNM 15 Noiembrie 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 19.3214 0.0390
USD 17.5802 0.0643
RON 4.0546 0.0067
UAH 0.7255 0.0053
RUB 0.2745 0.0021
Arhivă Radio Chișinău