PSRM propune modificări la Codul Serviciilor Media Audiovizuale

  • 25 Noiembrie 2020 17:19
PSRM propune modificări la Codul Serviciilor Media Audiovizuale

Deputații socialiști au înregistrat un proiect de lege prin care sunt eliminate din Codul serviciilor media audiovizuale prevederi legale care au fost elaborate și aprobate în conformitate cu legislația europeană.

Este vorba, în special, despre anularea obligației televiziunilor de a rezerva în programele lor o cotă de 50 la sută operelor europene, după cum se prevede în Directiva europeană a serviciilor mass-media audiovizuale.

Proiectul mai propune eliminarea prevederii care obligă televiziunile cu conținut muzical și posturile de radio să difuzeze cel puțin 30 la sută de opere muzicale în limba română.

De asemenea, deputații socialiști propun modificarea dispoziției care este cunoscută ca ”legea anti-propagandă” prin care este autorizată transmisiunea programelor audiovizuale cu conținut informativ, informativ-analitic, militar și politic, produse în statele membre ale UE, în SUA și Canada, precum și în statele care au ratificat Convenția europeană cu privire la televiziunea transfrontalieră. Autorii proiectului propun ca transmiterea acestor programe să fie posibilă cu condiția să corespundă prevederilor ”Concepției și Strategiei securității informaționale a Republicii Moldova”.

Amintim că deputații PSRM au lansat recent și o inițiativă legislativă privind statutul limbii ruse pe teritoriul Republicii Moldova pe care analiștii o consideră periculoasă și care trebuie legată de înfrângerea lui Igor Dodon la alegerile prezidențiale, urmată de pierderea încrederii din partea Moscovei.

Autorii celor două proiecte, ambele înregistrate în Parlament la data de 23 noiembrie, sunt deputații socialiști Bogdan Țîrdea, Vasile Bolea și Adrian Lebedinschi.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
10
Cer senin
Umiditate:62 %
Vint:3,6 m/s
Sun
6
Mon
5
Tue
2
Wed
-0
Thu
-2

Curs oficial BNM 23 Ianuarie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 21.1921 -0.0000
USD 17.4521 -0.0000
RON 4.3476 -0.0000
UAH 0.6167 -0.0000
RUB 0.2364 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău