PSRM, PAS și Platforma DA explică de ce participă la scrutinul electoral din Hâncești

  • 04 Martie 2020 13:00
PSRM, PAS și Platforma DA explică de ce participă la scrutinul electoral din Hâncești

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova participă la alegerile din Hâncești pentru că este cel mai mare partid din țară, Partidul Acțiune și Solidaritate și-a înaintat propriul candidat pentru că are cele mai mari șanse să câștige, iar Platforma DA pentru că acest scrutin este simbolic în contextul alegerile prezidențiale din toamna acestui an.

Opiniile au fost exprimate de către deputații celor trei formațiuni, Grigore Novac, Sergiu Litvineneco și Alexandru Slusari, informează IPN.

„Pentru noi orice scrutin este important. Într-adevăr este doar un singur mandat, însă fiind cel mai mare partid din Moldova nu aveam cum să nu participăm la acest scrutin”, a declarat Grigore Novac în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la postul de televiziune TV8.

Deputatul PAS Sergiu Litvinenco afirmă că partidul din care face parte este implicat activ în campania electorală de la Hâncești

„Noi facem campanie, lucrurile merg bine. Nu este o situație perfectă pentru că există doi candidați cu mai multe șanse pe dreapta. Există riscul dispersării voturilor și socialiștii ar putea câștiga, însă candidatul PAS are mai multe șanse. Suntem implicați și mergem în fiecare sat, discutăm cu cetățenii”, a adăugat Sergiu Litvinenco.

Vicepreședintele PPPDA Alexandru Slusari afirmă că alegerile din 15 martie din circumscripția Hâncești  nu vor schimba situația din Parlament, însă este un scrutin simbolic.

„Matematic, un mandat nu schimbă situația dramatic, dar simbolic, psihologic și contextul scrutinului prezidențial este un lucru important, este repetiția alegerilor prezidențiale”, a precizat Alexandru Slusari.

Întrebat de ce partidele de centru-dreapta nu au realizat un sondaj intern pentru a înainta un candidat unic, vicepreședintele PPPDA afirmă că acesta trebuia realizat cu 2-3 săptămâni înainte de 29 februarie: „Pe ultima sută de metri, exercițiul nu aduce nicio valoare”, a spus el.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Sinteza săptămânii cu Vasile State
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,66 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău