PSRM în Consiliul Municipal Chișinău propun introducerea unui moratoriu la construcția stațiilor peco

  • 24 Iunie 2019 17:35
PSRM în Consiliul Municipal Chișinău propun introducerea unui moratoriu la construcția stațiilor peco

Reprezentanții fracțiunii Partidului Socialiștilor (PSRM) în Consiliului Municipal Chișinău consideră că "trebuie introdus moratoriu la construcția stațiilor peco pentru o perioadă de un an sau doi", lucru pe îl vor cere Guvernului.

Potrivit agenției INFOTAG, luni, în cadrul unui briefing, consilierul Alexandr Odințov a menționat că o asemenea măsură este necesară pentru ca "Ministerul Sănătății să pregătească un nou regulament pentru modificarea normelor sanitare, care au fost introduse în timpul Guvernului lui Valeriu Streleț și care permit construirea benzinăriilor la o distanță de 25 de metri de blocurile locative, în loc de 50 de metri cu era prevăzut inițial".

"În același timp, Guvernul trebuie să elaboreze o schemă de amplasare a stațiilor peco pe întreg teritoriul Republicii Moldova. Aceste măsuri vor permite să fie evitate pe viitor numeroase plângeri din partea locuitorilor satelor referitor la construcția benzinăriilor", a spus socialistul.

Odințov mai consideră că trebuie introduse prevederi în Codul penal și administrativ pentru a-i putea trage la răspundere pe toți cei implicați în construcții ilegale".

Drept exemplu el a numit privatizarea teritoriului fostei cafenele "Guguță", a casei de cultură a sindicatelor, care a fost demolată, a centrului sportiv "Tinerețea".

"Toate aceste infracțiuni trebuie examinate de urgență de către comisia parlamentară specială (creată pentru a investiga cazurile de privatizare ilegală - "I"), astfel încât organele de drept să se ocupe ulterior de ce vinovați", a spus socialistul.
 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău