PSRM a stabilit candidații la funcțiile de primar și consilier în proporție de 90%

  • 21 August 2019 15:22
PSRM a stabilit candidații la funcțiile de primar și consilier în proporție de 90%

Partidul Socialiștilor se declară pregătit de alegerile locale și cele parlamentare noi din 20 octombrie. În proporție de 90% sunt stabili candidații la funcțiile de primari și consilieri. Nu și în cazul municipiilor Bălți și Chișinău, întrucât aceștia urmează să fie desemnați pe 30 august. Conform deciziei politice, în capitală va candida deputatul Ion Ceban. Declarații în acest sens au fost făcute astăzi, 21 august, după ședința Consiliul republican al Partidului Socialiștilor, transmite IPN.

Primul în fața presei a ieșit președintele țării Igor Dodon, liderul informal al PSRM. Potrivit șefului statului, la Consiliu s-a discutat despre activitatea Guvernului, a majorității parlamentare, dar și despre alegerile din 20 octombrie. „Noi considerăm că trebuie să fie semnat un acord (cu ACUM) ca să înțelegem cum ne mișcăm mai departe. Vom acorda suport în continuare acestei majorități parlamentare în condițiile în care determinăm care sunt pilonii de bază ai acestei guvernări”, a notat Igor Dodon.

În ceea ce ține de alegerile locale, Igor Dodon a spus că „socialiștii intră sau au intrat deja în această campanie electorală bine pregătiți și vor obține un rezultat foarte bun”.

Lidera PSRM, Zinaida Greceanîi, a declarat că formațiunea va participa în trei din cele patru circumscripții uninominale în care sunt organizate alegeri parlamentare noi. În circumscripția nr. 48: Regiunea Transnistreană-Sud va candida Vitalii Evtodiev, în circumscripția nr. 17: Nisporeni, Strășeni va candida Pavel Artamanov, iar în circumscripția nr. 33: municipiul Chișinău – Svetlana Popa, consilier municipal în CMC. 

Pentru desemnarea candidatului la funcția de primar al capitalei, Consiliul urmează să se convoace pe 30 august.

Reprezentanții PSRM au refuzat să dea detalii despre acordul politic care se discută să fie semnat cu Blocul ACUM, însă au declarat că presa va fi invitată la eveniment. Potrivit lui Ion Ceban, secretar pentru ideologie al PSRM, formațiunea este gata și acum să semneze acordul politic cu ACUM.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Un pământ și două ceruri cu Ana Bantoș
Meteo Chișinău
16,63
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:3,6 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
12
Arhivă Radio Chișinău