PSRM a lansat condițiile pentru formarea unei coaliții majoritare și a anunțat pe cine înaintează în funcția de președinte al Parlamentului

  • 09 Aprilie 2019 11:00
PSRM a lansat condițiile pentru formarea unei coaliții majoritare și a anunțat pe cine înaintează în funcția de președinte al Parlamentului

Partidul Socialiștilor a lansat un șir de inițiative și condiții pentru inițierea negocierilor în vederea creării unei alianțe majoritare.

PSRM a prezentat astăzi trei blocuri de subiecte. Primul se referă la inițiative legislative care prevăd anularea legii prin care banii fraudați din sistemul bancar au fost transformați în datorie de stat, conferirea limbii ruse a statutului de limbă de comunicare interetnică, anularea proiectului de lege numit „anti-propagandă” care interzice difuzarea emisiunilor politice și militare dintr-o categorie de state din care face parte și Rusia, asigurarea neutralității, neaderarea la NATO și altele.

Al doilea pachet ține de majorarea împuternicirilor președintelui, inclusiv controlul asupra SIS.

Socialiștii mai cer susținerea Zinaidei Greceanîi la funcția de președinte al Parlamentului, precum și asigurarea controlului în Guvern asupra Ministerului Apărării și Ministerului Afacerilor Externe.

„Acestea sunt elementele de bază de la care PSRM este gata să pornească discuțiile privind următoarea guvernare”, se menționează în declarația formațiunii, prezentată după o ședință comună a fracțiunii PSRM și a executivului politic.

PSRM nu a spus dacă va accepta invitația Blocului „ACUM” de a participa la discuții publice. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
17,18
Câțiva nori
Umiditate:79 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău