Provocările în domeniul controlului intern managerial, discutate la o conferință anuală

  • 13 Decembrie 2019 17:17
Provocările în domeniul controlului intern managerial, discutate la o conferință anuală

Pentru a asigura buna guvernare în interesul public, răspunderea managerială trebuie să devină piatra de temelie a sistemului de control financiar public intern. Cu acest mesaj a venit șefa Direcției politici în domeniul controlului financiar public intern din cadrul Ministerului Finanțelor, Raisa Cotorobai, la conferința anuală a coordonatorilor controlului intern managerial, transmite IPN.

Conferința cu genericul: „Controlul din diferite perspective. Percepții tradiționale și moderne între decenii” a fost organizată de Ministerul Finanțelor, în colaborare cu Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe (CTIF), cu suportul Ministerului Finanțelor al Olandei. La eveniment au fost discutate noutățile, provocările și oportunitățile în domeniul controlului intern managerial.

În debutul evenimentului, secretarul de stat al MF, Angela Voronin, a mulțumit reprezentanților Academiei de Finanțe Publice din cadrul Ministerului Finanțelor al Olandei pentru suport și cooperare. Angela Voronin a menționat că reforma privind implementarea sistemului de control financiar public intern înregistrează progrese evidente. Însă necesită încă eforturi pentru a depăși provocările existente.

„Eforturile comune a tuturor părților interesate, începând de la angajați, auditori interni, manageri operaționali și finalizând cu cel mai înalt nivel de conducere, rămâne a fi o condiție prioritară pentru  stabilirea unui control intern managerial sănătos, aliniat la cele mai bune practici internaționale”, a spus Angela Voronin, citată într-un comunicat de presă remis de CTIF.

Discuțiile în cadrul evenimentului au vizat mai multe subiecte. Este vorba despre viziunile Curții de Conturi asupra controlului intern managerial, controlul prin prisma funcției de inspectare financiară, precum și consolidarea managementului financiar prin instruire continuă a specialiștilor în finanțe publice. Au fost discutate și oportunitățile pentru coordonatorii controlului managerial intern, precum și noutățile și provocările din domeniu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,09 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău