Protestul transportatorilor, pus pe pauză, după propunerea lui Igor Grosu

  • 28 Februarie 19:31
Protestul transportatorilor, pus pe pauză, după propunerea lui Igor Grosu

Transportatorii pun pe pauză protestul de trei zile, anunță președintele Asociației Patronale a Operatorilor de Transport Auto (APOTA), Oleg Alexa. Se întâmplă după ce președintele Parlamentului, Igor Grosu, le-a cerut transportatorilor-protestatari să prezinte propunerile lor de modificare a Codului transporturilor rutier. Într-o reacție pe rețelele de socializare, președintele Comisiei parlamentare economie, buget, finanțe, Radu Marian, a reconfirmat „suportul deplin” al Legislativului pentru reformele din domeniul transportului rutier adoptate anul trecut.

„Transportatorii au așteptat un mesaj mai clar și mai ferm, cel puțin că principiile din legislația europeană vor fi implementate necondiționat. (…) Conform opiniei majorității transportatorilor, săptămâna viitoare vom prezenta proiectul de modificare a Codului transporturilor rutiere. Ne exprimăm speranța că intenția conducerii Parlamentului este una serioasă și vom fi auziți. Pentru a demonstra că am fost și suntem deschiși pentru un dialog constructiv și urmărim doar scopul de a obține modificări legislative în spiritul legislației domeniului transporturilor din Uniunea Europeană, anunțăm că mâine vom ieși la muncă și vom efectua rutele regulate”, anunță Oleg Alexa.

APOTA susține că protestul „putea fi ușor de evitat”, dacă o discuție „reală” privind legislația în domeniul transporturilor începea mai devreme.  Asociația afirmăm, totodată, că cerința privind adaptarea legislației din domeniul transporturilor la cea europeană și excluderea din legislația națională a tuturor prevederilor „antieuropene a celor care promovează scheme și interese de grup” rămâne valabilă și fermă, scrie News Maker.

„Ne exprimăm speranța că cel puțin la acest subiect nu vom fi nevoiți, în curând, să reînnoim protestele”, a avertizat APOTA.

Într-o reacție pe rețelele de socializare, deputatul PAS Radu Marian a declarat că a discutat problemele transportatorilor cu speakerul Igor Grosu, astăzi, 28 februarie.

„Împreună reconfirmăm suportul deplin pentru reformele din domeniul transportului rutier adoptate anul trecut. Măsurile adoptate  vor face transportul public mai accesibil și mai sigur pentru cetățeni”, a scris Radu Marian.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
23,29
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:3,09 m/s
Mon
23
Tue
23
Wed
13
Thu
9
Fri
9
Arhivă Radio Chișinău