Protestul „Jos Dodon” din PMAN s-a încheiat. Principalele declarații ale participanților la manifestație

  • 23 August 2020 14:14
Protestul „Jos Dodon” din PMAN s-a încheiat. Principalele declarații ale participanților la manifestație

Protest anti-guvernamental la Chișinău. Sute de oameni au manifestat în Piața Marii Adunări Naționale fiind nemulțumiți de activitatea Guvernului și a șefului statului. Aceștia au scandat „Jos Dodon”, „Unire, frați români”, „Vrem țara înapoi”. Printre cei care au protestat au fost fermieri, veterani de război, transportatori, lideri politici, dar și simpli cetățeni.

„Acest stat capturat este falimentat. Problema nu mai poate fi discutată cu prim-ministrul. Problema nu mai poate fi discutată cu miniștri incompetenți. Nici cu cel care se declară președinte tot nu poți discuta deoarece el reprezintă doar niște interese ale Federației Ruse. Astăzi noi toți ne-am adunat și ne-a împins din urmă sărăcia, mizeria, trădarea conducerii țării”, a declarat președintele Partidului „Democrația Acasă”, Vasile Costiuc.

Manifestanții au făcut apel la unitate pentru a-i da jos pe cei de la guvernare

„Ne-au jecmănit și ne-au luat tot ce-am avut noi mai scump. Mulți veterani, care neavând bani, neavând poliță au decedat. Practic, în fiecare zi moare câte un veteran. Dar nu numai veterani sunt aici. Este toată națiunea, cei îndurerați și umiliți de aceste guvernări. De aceea, noi nu trebuie să răbdăm. Noi trebuie să ne unim și să-i dăm jos. Jos Dodon”, a spus unul dintre protestatari.

„Nu am venit aici că nu am ce face, nu am venit aici că am de toate acasă. Pe noi, veteranii, ne-a împins din urmă sărăcia, mizeria. Ne-a împins trădările unui nepreședinte care ne vinde țara pe trei voturi ale separatiștilor, a menționat veteranul de război, Constantin Covrig.

Oamenii care au protestat au cerut demisia Guvernului și a șefului statului.

„Nu-i vina noastră că am ajuns acolo unde am ajuns. Toată vina stă pe seama liderilor politici fiindcă din cauza lor au apărut atâția hoți și au înlorit atâtea scheme. Am făcut așa mare discrepanță în societate. Majoritatea oamenilor trăiește în sărăcie și multă lume este plecată peste hotare, tot din cauza lor fiindcă nu au creat locuri de muncă”, a declarat Vladimir Botnaru.

„Un guvern care nu are grijă de popor merită să fie dus la pușcărie. Am venit din Marea Britanie, am investit, dar cu legislația care există astăzi, nu poți lucra cinstit, a menționat un alt protestatar.

Reprezentanții Executivului și Președinției nu au comentat, deocamdată protestul din Piața Marii Adunări Naționale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
23,29
Câțiva nori
Umiditate:44 %
Vint:6,17 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău