Protestele din Belarus | Aproximativ 50 de manifestanți, reținuți după confruntări cu poliția la Minsk

  • 11 Octombrie 2020 17:00
Protestele din Belarus | Aproximativ 50 de manifestanți, reținuți după confruntări cu poliția la Minsk Europa Liberă

Aproximativ 50 de protestatari au fost reținuți, duminică, în capitala Belarusului în urma unor confruntări cu poliția, a relatat Interfax, citând martori, scrie Reuters, citat de hotnews.ro.

Potrivit sursei citate, Belarusul, o fostă republică sovietică cu o populație de 9,5 milioane, se confruntă cu proteste masive de la alegerile prezidențiale de pe 9 august despre care opoziția spune că au fost fraudate de către Alexandr Lukașenko.
De la alegeri, zeci de mii de oameni s-au adunat în fiecare duminică pe străzile din Minsk pentru a cere demisia sa și a cere tragerea la răspundere a celor vinovați de reprimarea violentă primelor proteste post-electorale, care au lăsat cel puțin trei morți, zeci de răniți.
 
Peste 13.000 de persoane au fost reținute de la începutul protestelor, însă unele au fost eliberate până acum, potrivit Reuters.
Candidatul Opoziției, Svetlana Tihanovskaia, a spus că este adevărata câștigătoare a scrutinului și a cerut alegeri libere. Ulterior, ea a plecat din țară.
Uniunea Europeană și SUA au refuzat să recunoască rezultatul oficial al scrutinului prezidențial.
Sâmbătă, Lukașenko a făcut o mutare neașteptată, despre care opozanții spun că e un semn de slăbiciune, a ținut o întâlnire cu liderii opoziției deținuți într-o închisoare din Minsk.
Presa de stat a susținut că Lukașenko a convocat reuniunea pentru a discuta despre reforma constituțională cu opozanții săi care sunt închiși.
 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:3,09 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău