Proteste violente anti-restricții în nordul Italiei. Gloatele furioase au incendiat și jefuit magazine de lux

  • 27 Octombrie 2020 10:27
Proteste violente anti-restricții în nordul Italiei. Gloatele furioase au incendiat și jefuit magazine de lux

Noile măsuri antipandemice din Italia au dus la proteste de stradă în Torino și Milano. Acestea s-au transformat în confruntări cu poliția și atacuri violente ale gloatelor furioase, care au aruncat cu petarde și alte astfel de obiecte incandescente și au atacat și jefuit magazine, relatează The Guardian, preluat de Digi24.ro

În centrul orașului Torino, mai multe magazine de lux au fost distruse și jefuite după lăsarea nopții. Polițiștii au răspuns cu gaz lacrimogen, încercând să disperseze grupurile de protestatari anti-restricții. Scena unor confruntări similare a fost și orașul Milano, capitala regiunii vecine, Lombardia, una dintre cele mai afectate de pandemie în primul val al acesteia.

Gloatele furioase au scandat „Libertate” în timp ce au intrat în confruntări cu polițiștii. Aceste tensiuni și proteste violente vin după un val de alte proteste, pașnice însă, în mai multe orașe mari din țară – în Treviso, Trieste, Roma, Napoli, Salerno și Palermo. Guvernul italian a impus din nou închiderea barurilor și restaurantelor după ora 18 și închiderea completă a sălilor de sport, cinematografelor și bazinelor de înot pentru a încerca să țină sub control al doilea val care a dus la semnificativ mai multe îmbolnăviri decât primul.

Sursa:Digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Cer fragmentat
Umiditate:91 %
Vint:2,57 m/s
Wed
5
Thu
4
Fri
5
Sat
8
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău