Proteste la Hong Kong | Poliția a folosit tunuri cu apă pentru a dispersa demonstranții

  • 01 Octombrie 2019 12:31
Proteste la Hong Kong | Poliția a folosit tunuri cu apă pentru a dispersa demonstranții

Poliția din Hong Kong a folosit marți tunuri cu apă pentru a dispersa demonstranții adunați în apropierea sediului guvernului local, informează dpa, potrivit Agerpres.

Pe insula Hong Kong, zeci de mii de oameni au sfidat o interdicție dictată de poliție și au ieșit pe străzi pentru a-i cere șefei executivului local, Carrie Lam, să dea curs revendicărilor lor privind reforma care au rămas în mare parte aceleași de la începerea protestelor, în luna iunie.

Furia manifestanților este îndreptată și contra Beijingului, care celebrează marți 70 de ani de regim comunist printr-o mare paradă militară.

Anterior, poliția a lansat grenade cu gaze lacrimogene către manifestanți în districtul Kowloon, unde aveau loc demonstrații de amploare mai mică.

Protestele din Hong Kong au început în 9 iunie după adoptarea unei legi care ar fi permis extrădarea pe scară largă către China continentală. Ulterior, actul normativ a fost suspendat.

După mai multe săptămâni de proteste, Carrie Lam a cedat în fața uneia dintre revendicările demonstranților, anunțând la 4 septembrie retragerea integrală a proiectului de lege contestat.

Totuși, Lam nu a reușit să reducă nemulțumirile demonstranților care solicită crearea unei comisii de anchetă independente cu privire la violențele poliției și la reforma electorală.

Fosta colonie britanică, revenită în 1997 sub jurisdicția Chinei, este de zeci de ani scena unor turbulențe politice masive, pe fondul îngrijorării generate de amestecul tot mai mare al Beijingului în afacerile sale interne.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău