Proteste în UK împotriva creșterii facturilor la energie. Guvernul ar putea apela la armată pentru funcționarea serviciilor publice

  • 04 Decembrie 2022 17:46
Proteste în UK împotriva creșterii facturilor la energie. Guvernul ar putea apela la armată pentru funcționarea serviciilor publice

Guvernul britanic analizează posibilitatea ca armata să ajute la funcționarea serviciilor publice în cazul în care lucrătorii din instituții esențiale, precum Serviciul Național de Sănătate (NHS), ar intra în grevă, a anunțat duminică președintele Partidului Conservator, Nadhim Zahawi, informează digi24.ro.

Guvernul britanic analizează posibilitatea ca armata să ajute la funcționarea serviciilor publice în cazul în care lucrătorii din instituții esențiale, precum Serviciul Național de Sănătate (NHS), ar intra în grevă, a anunțat duminică președintele Partidului Conservator, Nadhim Zahawi, informează Reuters. Regatul Unit se confruntă deja cu acțiuni de protest împotriva creșterii facturilor la energie.

Sâmbătă, militanți din mai multe organizații neguvernamentale au ocupat instituții, sedii de societăți energetice și magazine din Londra, Manchester, Liverpool și alte orașe britanice, informează Agerpres.

Guvernul de la Londra le-a cerut în mod repetat lucrătorilor să renunțe la acțiunile de protest, explicând că nu își poate permite să majoreze salariile pentru a putea acoperi creșterea inflației și că, în orice caz, eventualele majorări ale remunerațiilor ar antrena o sporire a prețului carburanților și, ulterior, a prețului final, în dauna consumatorilor înșiși.

„Mesajul nostru către sindicate este să spunem «nu este momentul pentru grevă, este momentul pentru a încerca să negociem». Dar în absența acestui lucru, pentru guvern este important să aibă planuri de rezervă”, a explicat Nadhim Zahawi într-o declarație pentru Sky News.

Publicația Sunday Times a relatat că guvernul condus de premierul Rishi Sunak, care se confruntă cu numeroase probleme economice, ar putea revitaliza planurile ce prevăd limitarea activităților greviste în rândul angajaților din sectorul public, inclusiv al personalului NHS, profesorilor și pompierilor.



Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău