Proteste în Polonia | Președintele Andrzej Duda se întâlnește cu lideri politici

  • 19 Decembrie 2016 08:37
Proteste în Polonia | Președintele Andrzej Duda se întâlnește cu lideri politici

În plină contestație socială, președintele polonez, Andrzej Duda, a început duminică o serie de întâlniri cu liderii partidelor reprezentate în Parlament printre care unii îi acuză pe conservatorii aflați la putere de derivă antidemocratică, a anunțat purtătorul său de cuvânt, citat de Agerpres.

Câteva mii de persoane s-au adunat încă o dată duminică la Varșovia, în continuarea manifestațiilor organizate de vineri pentru a protesta față de tentativa de a limita accesul presei în Parlament și adoptarea bugetului de stat pe 2017 în condiții pe care opoziția le consideră ilegale.

La finalul întâlnirii cu președintele Andrzej Duda, liderii partidelor Nowoczesna (liberal), PSL (Partidul Țărănesc) și Kukiz'15 (antisistem) au afirmat presei că au reiterat în fața șefului statului apelul lor de a se reveni asupra restricțiilor prevăzute pentru mass-media și a convoca o nouă ședință parlamentară marți pentru dezbateri conform regulamentelor și reluarea votului vineri, în special pentru buget.

Parlamentul polonez, dominat de conservatorii populiști, adoptă din ce în ce mai multe legi denunțate de opoziție ca fiind antidemocratice. Acțiuni de contestare sunt organizate de luni de zile în Polonia pentru a contracara aceste măsuri, care pun în pericol, potrivit opoziției, independența justiției, independența mass-media și libertățile individuale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău