Proteste în Hong Kong: Autoritățile chineze au arestat un cetățean din Belize bănuit de implicare în revolte

  • 30 Noiembrie 2019 11:42
Proteste în Hong Kong: Autoritățile chineze au arestat un cetățean din Belize bănuit de implicare în revolte

Autoritățile din China au arestat în orașul Guangzhou din sudul țării un cetățean din Belize, bănuit de implicare în afacerile interne ale țării în Hong Kong, relatează sâmbătă agenția Reuters, preluând media oficiale locale care citează departamentul pentru securitate din provincia Guangdong, preluat de Agerpres.

Lee Henley Hu Xiang, un om de afaceri din Belize care trăiește în China, a finanțat "forțe ostile" din SUA și a susținut activități care au generat haos în Hong Kong, a scris ziarul oficial local "Cotidianul Sudic".

Lee, care este suspectat de încălcarea legislației privind securitatea națională, a fost arestat la 26 noiembrie de biroul Securității de stat din Guangzhou, au menționat sursele.

Vineri, poliția a ridicat starea de asediu în campusul Universității din Hong Kong, devenită epicentrul mișcării de protest la jumătatea lunii noiembrie, dar militanți pro-democrație au lansat apeluri la noi acțiuni în zilele următoare, în condițiile în care Beijingul și executivul local refuză încă orice concesie protestatarilor, în pofida victoriei copleșitoare a opoziției pro-democrație la alegerile locale. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău